Hållbarhet är ett begrepp som rymmer mycket

I Lilleby ska det vara enkelt att leva hållbart. Vi utvecklar våra projekt med en ambition om att saker ska kunna delas och lånas, de ska kunna bytas och repareras. Det kan exempelvis handla om en gemensam verktygsbod, elbilspool eller cykelpool.

Det handlar även om att skapa socialt hållbara samhällen med fokus på gemenskap, trygghet och en enklare vardag. Därför erbjuder Lilleby ett brett och varierat utbud av prisvärda bostäder, på omsorgsfullt formgivna platser som bjuder in till spontana möten.

Att våra Lillebyar uppförs hållbart är en självklarhet. Vi strävar alltid efter att välja material med ett lågt ekologiskt fotavtryck, gärna återvunna och underhållsvänliga material som åldras med skönhet.

 
Medlem i UN Global Compact

UN Global Compact är världens största hållbarhetsinitiativ med medlemsföretag från mer än 170 länder. Som medlem förbinder man sig att aktivt arbeta med hållbarhetsfrågor och årligen rapportera sitt arbete till FN. För oss är medlemskapet ett viktigt verktyg för att öka kunskapen och inspireras av andra, samtidigt som det tillåter oss att utvärdera och förbättra det löpande hållbarhetsarbetet.

 

Agenda 2030

Bostadskonceptet Lilleby är framtaget i samarbete med hållbarhetsexperter från AFRY utifrån de 17 globala målen. De mål som är i huvudsakligt fokus är de som vi har aktiv rådighet över inom kärnverksamheten. Det handlar om att uppföra hållbara bostadsområden där det är enkelt att leva tryggt och hållbart.