Om oss

Lilleby är ett bostadskoncept som ägs och förvaltas av Lilleby Bostad AB.
Läs mer om vad vi gör och vilka vi är nedan.

Lilleby förenar det bästa från förr, från gårdagens svenska byggsamhällen – det småskaliga, gemenskapen och tryggheten, med det bästa av idag – de smarta digitala lösningarna och den bekväma, hållbara livsstilen. På så sätt skapar Lilleby de rätta förutsättningarna för den moderna byn. Ett tryggt, naturnära och barnvänligt samhälle där alla känner varandra.

Lilleby handlar därför inte primärt om att bygga hus. Husen är bara en del av helheten. Lilleby bygger grunden för nya samhällen. Byar där husen blir till hem och främlingar blir till grannar. Där social trygghet, gemenskap och en hållbar livsstil står i fokus. Där vi bor och lever tillsammans och där vi, istället för att varje individ sköter sitt, delar bil, gräsklippare och odlingslott.

Det finns säkert någon som kan hävda att denna ”bykänsla”, med grannar och gemenskap, innebär att vi förflyttar oss bakåt i tiden. Tvärtom menar vi. Med Lillebyar reser vi tillbaka till framtiden. Kombinationen av ekologiskt hållbara lösningar och smarta innovationer skapar sociala och ekonomiska förutsättningar för fler människor att leva ett bättre liv.

Mission

Bygga och förvalta prisvärda hem med lågt ekologiskt fotavtryck och smarta tekniska lösningar som förenklar vardagen och höjer livskvalitén.

Vision

Ge fler människor valfrihet och möjlighet till ett bättre och enklare liv i ett eget hem, i ett tryggt och hållbart samhälle.