På Lillebys webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Området

På en strandtomt invid idylliska Mariefred, med sagolikt vacker utsikt över Mälaren, har mark förvärvats och arbetet pågår med att skapa ett Lilleby med egen strand, båtplatser, och närhet till både kommunikationer och friluftsliv.

Hållbarhet

Hållbarhet är ett begrepp som idag rymmer mycket. Det handlar t.ex. om att skapa en cirkulär ekonomi där vi försöker återanvända det mesta så långt det går, dvs. den raka motsatsen till dagens slit-och-släng-samhälle. Hållbarhet handlar även om att skapa förutsättningar för en delningsekonomi, där vi lånar eller hyr olika saker av varandra istället för att själva äga dem.

Ett hållbart vardagsliv innebär en vardag som är både socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar, en vardag där du får ihop ditt livspussel samtidigt som du lever på ett miljömässigt och ekonomiskt hållbart sätt. Lyckas du förena en cirkulär ekonomi, delningsekonomi och ett hållbart vardagsliv har du skaffat dig en cirkulär livsstil.

Lillebys grundläggande ambition är hjälpa sina boende med detta. Det gör vi genom att redan i planeringen av ett nytt Lilleby se till att erbjuda lösningar som underlättar denna livsstil. Det handlar naturligtvis först om att genomföra en noggrann platsanalys eftersom varje Lilleby kommer att vara unikt.

Men det handlar även om att tillsammans med kommunen skapa attraktiva hållplatser för den kommunala trafiken, att bygga en matleveranscentral och skapa pooler för elbilar och cyklar. Det handlar även om att bygga en plats för källsortering

Delningsekonomi

I Lilleby finns naturligtvis en elbilpool samt cykelpool. Centralt är även en mötesplats som kan erbjuda olika funktioner över dygnet, t.ex. möjligheten  att arbeta hemifrån, en leveranspunkt för beställningar, efter-skolan-aktiviteter, allt för att göra vardagslivet enklare. Det kommer även finnas en gemensam pool av maskiner och redskap för trädgården. I Lilleby förstår man  värdet av att dela – att det är ekonomiskt, att det ger en ökad känsla av frihet och att det är väldigt smart – inte bara för miljön.

Gemenskap

I Lilleby känner du dina grannar. Här bor inga främlingar. Lilleby är litet, tryggt och nära. Det skapar de bästa förutsättningarna för en riktigt god granngemenskap. Ett litet samhälle, där de boende månar och bryr sig om varandra. Där ens barn leker med varandra. Nära naturen. Där man är säker. Där du mår bra. Där du trivs.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tack för visat intresse!

Vi återkommer med ytterligare information och uppdateringar.

Hälsningar

Trygghem